> Předzávodní informace

Pár předzávodních informací – aneb na co se ptáte:

1) Jak se bude měřit čas?

Na závodě NEbudeme mít čipovou časomíru, pořadí a čas budeme zapisovat do elektronické startovní listiny. Doběh se bude taktéž natáčet na kameru, takže by neměly být žádné spory o pořadí v cíli atd. Kompletní výsledky včetně pořadí v jednotlivých kategoriích budou vytištěné v zázemí i dostupné na webu cca 15 min po doběhnutí posledního běžce. O vše se postará Pavel Zámostný, kterého někteří z vás znají i z jiných závodů (viz. jeho web http://www.prozavody.cz/)

2) Může se běžet s hůlkami?

Nezakazujeme to, ale myslíme si, že to na této trati není nutné. Ale pokud je někdo zvyklý takto v kopcovatějším terénu běhat, tak proč ne. Začátek běhu – resp. první 2 km jsou po asfaltu a do mírného – táhlého kopce, kde se určitě startovní pole roztrhá a až přijde vhodná doba na hůlky budeme už běžet jednotlivě. Přesto – kdo poběží s hůlkami nechť bere při závodu ohled na ostatní.

3) Kolik bude občerstvovaček a kde?

Plánujeme dvě: cca na 6 km a 13 km … rozmístění musíme taky trochu přizpůsobit terénu a místu kam se dostaneme autem s proviantem 🙂 Pokud by bylo opravdu extra horko přidali bychom třetí, ale dvě by měly stačit. Žízeň a hlad pak ukojíte v cíli 🙂

Viz. též mapa v propozicích na tomto webu.

Pokud byste měli nějaké další dotazy piště nám přes fb nebo email: info@posazavskypulmaraton.cz

Richard Strouhal, ředitel závodu